zondag 20 maart 2011

Common Wealth – 14/03

Feest! Met een stapel pannekoeken en een kom rijstpap wandelen we naar school. Wanneer we aankomen op school blijkt enkel Abby aanwezig te zijn. Blijkbaar moeten de kinderen vandaag niet op tijd zijn. Ze komen één voor één de school binnen, gekleed volgens de traditie van hun volksstam. De twee meest voorkomende stammen zijn Mandinka en Wolof. Veel meisjes dragen schelpjes of snoepjes in hun haar. De jongens dragen traditionele kledij of een kostuumpje.
 
 
 
 
 
Ze hebben allemaal een zakje met eten bij. Voor we aan het eten beginnen, wandelen we met de kinderen al zingend door de straten van Kerr Sering.
 
Terug op school worden de kinderen verdeeld over verschillende lokalen, etenstijd. Het is de bedoeling dat iedereen zijn eten deelt met anderen.  We geven iedereen een stukje pannekoek en een lepel rijstpap. Het heeft iets weg van een potluck dinner.
 
 
 


 
Na school gaan we naar het marktje om eten. Daarna snel naar het politiebureau om onze verblijfgsvergunning te verlengen. Thuis werken we onze eerste lessen concreet uit en koken we mét elektriciteit, wat een luxe!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten