zondag 20 maart 2011

Arachnofobia – 12/03

Vroeg uit de veren. We nemen afscheid van Lariama die nog steeds aan onze deur zit.
 
 
Na 2 altijd leuke ritjes met de bushtaxi betreden we het Abuko National Park. We wandelen door het park, begeleid door the worst guide ever. Money well spend... Goed dat we afgeboden hebben!
Leeuwen, olifanten, giraffen en gnoe's zien we niet. Loes ziet wel een groene mamba, een heel giftige slang! Onze uitstap in een notendop: red monkeys, green monkeys, termietenheuvels, bavianen, mooie natuur, lianen, krokodillen (die we niet zien), antilopen, gieren, hyena's met een jong, parasietenbomen, vijvers, een aap die Jonas aanvalt, Hollanders, schildpadden, bomen, planten en veel soorten vogels. Het is een geslaagd uitstapje.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Als we terug thuis zijn doet Tom een leuke ontdekking. 8 poten, twee lijven, veel te veel ogen, 2 kaken en haar. Het nieuws slaat in als een bom. Jonas kan het niet aan. De spin is te groot voor woorden. Jonas roept de hulp in van Hanne, een echte heldin. Met een grote pot en een stuk karton kan ze de spin vangen en buiten zetten. Kicken! Jonas haalt opgelucht adem. Oef.

De rest van de namiddag spenderen we aan schoolwerk. We maken onder andere weeklijnen voor in de klas.
's Avonds eten we spaghetti bolognaise en drinken we julbrewkes onder de sterrenhemel.

1 opmerking: