woensdag 16 maart 2011

Chicken Run – 11/03

Na een relatief normale schooldag is er op vrijdag weer spanning en avontuur in de Picca Nursery School. Twee leerkrachten zijn afwezig. Abby gaf gisteren al aan dat ze zich waarschijnlijk vandaag niet zo goed zou voelen. Ze is dan ook afwezig. Tom gaat met haar klas naar het speelveld en speelt daar oversteekspelletjes. Hij keert terug met een bende stoffige aapjes. Ook Aïsha is afwezig door een sterfgeval in haar familie. Hanne en Loes gaan naar het speelveld en spelen daar Chinese voetbal en billenklets met de kindjes. Jonas observeert in de klas van Kebba. Het tweede uur wisselen Tom en Hanne en Loes van klas.
We krijgen bezoek van Han, een Vlaamse die zich inzet voor het onderwijs in Gambia. Ze brengt ons stilo's, papierblokken, wasco's en krijtjes. De First Aid Kit wordt goedgekeurd.
Na school vertrekt Fatu onaangekondigt. Kebba wil de meeting uitstellen omdat er nu drie leerkrachten afwezig zijn. Wij willen echter nog enkele dingen duidelijk maken. We stellen de regels voor de leerlingen voor en hoe we ze willen aanbrengen. Na de meeting spreken we Kebba aan over zijn functie als head teacher. We vinden dat hij zich strenger en kordater moet opstellen tegenover de andere leerkrachten. De leerkrachten hebben volgens ons nood aan een leider. Veel leerkrachten zijn niet stipt en houden zich niet aan de regels. Kebba reageert positief op ons advies en zal hiermee rekening houden...


Tegen de avond krijgen we onverwacht bezoek. Een klein kippetje dringt ons huis binnen en laat een boodschap achter op het bed van Jonas en Tom (op Jonas zijn kant). We zetten haar buiten, maar ze blijft aan onze deur zitten. Na een bescheiden name ceremony geven we haar de naam Lariama, genoemd naar Mariama (onze huisbazin) en Lariam (onze drug tegen malaria).


Na het eten drinken we nog wat Julbrews op ons terras. Joepie, weekend!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten