vrijdag 29 april 2011

It began in Africa- ca- ca – 23/04

Na een weekje chillen zoeken we het avontuur op. We plannen niets op voorhand maar bekijken alles dag per dag. Ten laatste zondag moeten we terug in Kololie zijn. Niets moet, alles mag.
We nemen de eerste, beste bushtaxi naar Serrekunda. Daar nemen we de bushtaxi naar Brikama en van daaruit rijden we naar Bwiam, een dorpje aan een zijrivier van de Gambia rivier. Op deze bushtaxi ontmoeten we Jibou. Hij hoort dat we op zoek zijn naar een plaats om te overnachten en biedt ons een slaapplaats aan bij hem thuis. Hij woont in een familiecompound, we  ontmoeten zijn mama, vrouw, zus en de kindjes. We worden hartelijk ontvangen en mogen meteen mee lunchen.
 
 
 
Achteraf blijkt dat ze ons hun avondmaal hebben gegeven dus gaan we met behulp van een locale jongen (Suleyman) rijst, aardappelen, eieren, olie en ajuinen kopen.
Ondertussen ontmoeten we ook zijn familie en brengen een bezoek aan het ziekenhuis (alweer niet zo eenvoudig om binnen te geraken).
Bij zonsondergang kijken we samen met Jibou naar een voetbalmatch tussen 2 Gambiaanse dorpjes.
 
 
 
's Avonds krijgen we een omelet met frietjes en kijken met de ganse familie naar een filmpje (de   generator  maakt meer lawaai dan de film zelf).
 
We instaleren ons onder de sterrenhemel, klaar om in te dommelen... NOT! 
 
De winnende ploeg houdt nog een dik reggaefeestje tot in de vroege uurtjes vlak naast onze compound. Rastaman vibration!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten