vrijdag 29 april 2011

Adventure is out there – 25/04

We staan op om half acht. Onze gids staat al op ons te wachten. Aangezien we niet terugkeren naar het hoofdkwartier moeten we onze bagage meesleuren door het park.
 
 
 
 
Na een trektocht van 3 uur komen we uitgehonderd en uitgedroogd aan in Dumbuntu.
 
Wat volgt is een rit van 150 km naar JanJangBureh (Georgetown). Spanning en avontuur op de bushtaxi: lang wachten, verschroeiende hitte (bus scheerschuim ontploft), panne, irritante Nietcoenjoels en kotsende medereizigers. Na 5 helse uren komen we aan in Georgetown. Een Gambiaan die we onderweg ontmoeten (Cherno) brengt ons naar Talamanca Lodge, gelegen aan de Gambia River.
 
 
 

We worden hier heel goed ontvangen door Banna, de uitbater. Een kleine tweepersoonskamer is D200 per nacht. We mogen met 4 in 1 kamer slapen.
We snakken naar afkoeling, tijd voor een koude douche. Helaas, het water is warm. We zweten verder onder de douche. Puf puf.
Banna brengt ons met zijn bootje naar de overkant van het water.
 
 
Vanop het bootje zien we kleine lichtjes in de verte. Het blijken kaarsen te zijn die ons leiden naar een buffettafel. We dineren bij kaarslicht onder de sterretjes.
Voor we gaan slapen ontmoeten we Adam, een Canadees die werkt in Zuid-Korea. Samen met hem drinken we nog een Julbrewke.
Het wordt alweer een hete nacht. Zucht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten