vrijdag 18 februari 2011

Welcome teachers, welcome friends - 17/02

De wekker gaat af om 7u. De jongens gaan naar de cornershop om tapalapa's en maken kennis met de straathonden. We betalen 15 dalasis voor 3 tapalapa's. 1 euro is 37 dalasis, you do the math. We eten en maken ons klaar om naar de school te vertrekken. Spannend! De kinderen en leerkrachten verwelkomen ons met verschillende liedjes. We begrijpen wel niet altijd wat er gezongen wordt. Suleyman, de secretaris van de school, geeft ons een rondleiding en we zien dat het goed is. Voor we het weten hangt er aan elke vinger een trosje kinderen.
 
Na een bespreking met de leerkrachten brengen zij ons naar lokaal marktje waar we groenten, rijst en vis kopen. Beelden zeggen meer dan woorden:


De eerste ananas wordt versneden. Daarna is er nog wat tijd om te chillen en te hangen. Rond 18u beginnen we met het kuisen van de vis. Gelukkig krijgen we hulp van Baboucarr.
 

De gastank is leeg en er is geen elektriciteit. We moeten dus nog even wachten met koken. Modou komt ons uit de nood helpen en vervangt de gastank. We koken in het donker en eten bij kaarslicht, zo gezellig. Net voor we gaan slapen, springt het licht terug aan. Het is half 12. Slaapwel.

1 opmerking: