zondag 27 februari 2011

The Big City – 26/2

Vandaag hebben we om 10u met de teachers afgesproken. We gaan vandaag naar Serekunda. Voor de march willen de teachers in hetzelfde uniform marcheren, dus moeten we naar een kleermaker. Daarna gaan we samen Afrikaans koken. Volgens Gambiaanse gewoonte komen de teachers pas om 11u30 aan.
Loes en Hanne mogen mee naar de markt, Jonas en Tom moeten echter thuisblijven met de mannen.
Terwijl Tom en Jonas thuis wachten, crossen de meisje van het ene marktkraampje naar het andere.
Ze komen thuis met ajuinen, tomaten, aubergines, okra's, massa's mosterd, rijst, kip, blaadjes salade (of zoiets), kruidenmix, olie, pepers, look, etc.
Na 2uur koken beginnen onze maagjes te knorren, helaas nog een uurtje wachten... Om 15u30 kunnen we eindelijk eten, we spelen de maaltijd naar binnen met onze handen, lekkerrrr!

 
 
Met een vertraging van zes uur en half vertrekken we met de bushtaxi richting Serekunda. Massa's volk, verkopers, zakkenrollers, open riolen, stofwolken, vuilnis, bushtaxi's... Alles op elkaar gepropt. De rugzakken worden goed in de gaten gehouden. Er is ook geen tijd om foto's te nemen, dit zal een andere keer moeten...
Bij de stofwinkel is het een echte heksenketel, alles gaat enorm snel, niemand van ons kan goed volgen. Uiteindelijk kiezen de vrouwelijke leerkrachten een stofje, het is niet echt ons ding, maar we leggen er ons bij neer.
De kledij van de jongens en de kleedjes van de meisjes worden bij een verschillende kleermakers genaaid, dus splitsen we ons op.
 
Nadat onze maten zijn opgemeten, keren we terug naar huis.
Snel nog een terrasje placeren en gaan slapen.

1 opmerking:

  1. Looks awesome and what an experience it is...
    But it seems you can get dead drunk anywhere. :D

    BeantwoordenVerwijderen