maandag 9 mei 2011

The moment of truth – 02/05 --> 06/05

Deze week zullen we de leerkrachten observeren. Zij moeten lesgeven terwijl wij vanaf de zijlijn toekijken. Zullen de leerkrachten ons verrassen en zal de school goed draaien? Of is al ons werk voor niets geweest?

Zondagavond bereiden we ons mentaal voor op een weekje school na twee weken vakantie. Er zijn echter geruchten dat het maandag public holiday is. Vanaf 22u is er weer elektriciteit en kan Modou het nieuws bekijken op tv om dit te bevestigen. Mentale voorbereiding voor niets.
Dinsdagochtend, 9u, de schoolbel rinkelt op tijd. Goed begonnen is half gewonnen. De leerkrachten doen wat we van hen verwachten. Hanne, Loes en Jonas observeren in de klassen, Tom volgt de lessen PE op. Op het einde van elke dag geven we feedback. We zijn niet verrast door wat ze doen, maar wel tevreden met de evolutie van de school. Er is structuur en meer stiptheid in tegenstelling tot de complete chaos 3 maand geleden.
De hoekenkamer is geschilderd maar nog niet ingericht. Wij werken hieraan verder en introduceren de hoekenkamer aan de leerkrachten. Dit is de nieuwe weekplanning:


Vrijdag nemen de leerkrachten en de kindjes uitgebreid afscheid van ons. Ze zingen bijna een uur lang liedjes. Na het zingen worden er klasfoto's en een schoolfoto genomen:
Op de meeting bespreken we het verloop van deze week en maken we kennis met Isatou Joof Sagnia. Zij is de headteacher van een lagere school en zal de leerkrachten begeleiden bij het lesgeven en onverwachte bezoekjes brengen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten